Suomeksi På Svenska

Homekartoitus

Homekartoitus kannattaa tehdä, jos talossa epäillään olleen kosteusvaurioita jo sen aikaa, että mikrobikasvusto on kerennyt alkaa kasvamaan, huoneilma tuntuu tunkkaiselta tai haisee kellarimaiselta tai edes jollakin asukkaalla esiintyy oireilua, joka helpottaa talosta poistuttaessa. Kannattaa huomata, että vaarallisimmat homelajikkeet eivät tuota huomattavaa hajua tulaan. Mitä nopeammin epäilystä homekartoitus tehdään, sitä parempi. Jos homeen ja muiden mikrobien itiöille joutuu altistumaan pitemmän aikaa, voi pahimmassa tapauksessa saada yliherkkyyden niitä kohtaan, ja se voi vaikeuttaa elämää huomattavasti. Kotivakuutuskaan ei korvaa homevaurion korjausta, koska kyseessä on pitkän ajan aikana tapahtunut vaurio, ei äkillinen tapaturma.
 
Homekartoituksessa tutkitaan talon rakenteita aistinvaraisesti ja mittareiden avulla. Ongelman aiheuttaja selvitetään ja vaurion laajuus kartoitetaan. Tarvittaessa otetaan mikrobinäytteitä, jotka käsitellään laboratoriossa. Meiltä saa myös VOC ja VVOC –yhdisteiden tutkimukset.

Homekartoituksesta tehdään raportti, jossa kerrotaan kartoituksen tulokset sekä annetaan suositukset jatkotoimenpiteisiin. Mikäli rakenteista hometta löytyy, täytyisi homevaurion korjaus saada alkuun mahdollisimman pian. Lue lisää homevaurion korjauksesta.
Hometta. Vaatii homeselvityksen.
Jätä yhteydenottopyyntö niin soitamme sinulle pian!
 
Nimi
Puhelinnumero
Paras aika tavoitella